Rugăciunea către arhanghelul Gavriil aduce bucurie sfântă, lumină și nădejde

Rugaciune Gavriil

Dacă vreți ca bucuria să intre în viața dumneavoastră, iar sufletul tulburat și înspăimântat de necazuri să fie liniștit, citiți cu toată dragostea și credința rugăciunea către sfântul arhanghel Gavriil.

Întrucât a primit de la Dumnezeu poruncă de a aduce oamenilor bune vestiri, arhanghelul Gavriil este cunoscut și sub denumirea de arhanghelul bucuriei. Se spune că acesta este cel care se arată oamenilor, luminând inimile lor prin arătarea sa duioasă.

De altfel, arhanghelul Gavriil este cel care a vestit Anei nașterea proorocului Samuel, apoi Elisabetei și lui Zaharia pe marele prooroc Ioan Botezătorul. Și tot Gavriil a vestit Fecioarei Maria nașterea Mântuitorului.

Iată mai jos și textul rugăciunii!

“Gavriil Sfinte Gavriile, mijlocitorule al bucuriei și binevestitorule al mântuirii, preschimbătorule al necazului și pierzătorule a tot răul!

Fii mie ajutător în ceasul când voi fi biruit de patimă, cercetează-mă cu sfânta ta cercetare, luminează-mi sufletul întunecat de păcate multe, întărește-mă să fac faptele cele bune!

Strig către tine cu strigăt mare, și rugându-mă, cad la tine: nu mă trece cu vederea pe mine, robul tău, ci degrab sârguiește-te ca să nu mă ajungă sfârșitul, ca moartea să nu apuce înainte și să răpească ticălosul meu suflet, care încă pătimește în obiceiurile spurcate, și să mă iei nepregătit din această viață, și să mă duci fără de răspuns înaintea Celui ce judecă după faptele fiecăruia.

Ci ca acela ce ai către Dumnezeu îndrăznire a te ruga pentru toți, cere să mi se ierte și mie greșelile!.

Amin.”

Filed under: RugaciuniTagged with: